Friptura De Porc La Cuptor Cu Carnati De Casa

 Friptura de porc la cuptor cu carnati de casa ușor și gustos.
4 PORȚI
Ingrediente:

500 g Ceafa de porc felii
 200 g Carnati de casa
 20 g Unt
 10 g Sare
   4 g Piper nergu macinat
   4 g Boia
Cimbru după gust
Usturoi după gust
2 Foi de dafin
100 ml Apa



Mod de preparare:

Se ia ceafa gata feliata se pune pe un fund , unde trebuie condimentata cu sare,piper,boia și se lasă acoperită cu folie alimentara timp de 30 de minute.Pont mie imi place sa pun si 100 g de burta de porc.

In timpul acesta pregătim tava pe care o ungem cu untul lăsat la temperatura camerei . După cele 30 de minute aașezăm carnea și carnati in tava , adăugăm cimbru peste carne, foile de dafin , usturoiul și la sfarsit ușor apa.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si o băgăm la cuptorul pre încălzit la 200 de grade timp de o oră și jumătate . Dupa o oră jumătate se da folia de aluminiu jos și se mai lasa inca 10 minute udata in timpul acesta cu sosul pe care la lăsat in tava. Dupa cele 10 minute friptura este gata de servit , se poarte servi cu legume la cuptor sau piure de cartofi.




Timp de pregătire : 35 de minute
Timp de gatire: 1 h și 40 de minute
Timp total : 2 h și 15 minute



Pofta Buna !

Comentarii